Salată de post cu brânză tofu


 Brînza tofu este un preparat bogat în proteina vegetală care se consumă în post și nu numai, mai conține carbohidrați, fibre plus Ca, Mg, Mn, Fe și desigur antioxidanți. Brînza tofu se găsește în comerț sub diferite forme cu consistențe diferite.

Se folosește la supe, salate, sosuri, sau gătită la grătar, deci hai să gătim, pentru 2 porții avem nevoie de următoarele INGREDIENTE:

- mix salată, 200 gr;

- o cutie de porumb dulce;

- 200 gr brînză tofu;

- roșii uscate (5-6 buc) cu tot cu ulei;

- mix sare de Himalaya și piper colorat;

- oțet balzamic.

MOD DE PREGĂTIRE:
 1. Salata se spală și se pune pe un prosop la scurs, sau folosim un dispozitiv special de scurs frunzele de salată. Tofu se taie cuburi, roșiile uscate se taie felii, porumbul se scurge de zeamă;

2. Pe două platouri se distribuie uniform mixul de salată, după care adăugăm porumbul, tofu și roșiile, se potrivește de sare și piper, se stropește cu oțet balzamic.

POFTĂ MARE!!!

P.S roșiile uscate pot fi înlocuite cu roșii cerry, atunci folosim 2 linguri ulei de măsline.






Comentarii

Postări populare