Salată din piept de pui și portocală!!!


 Nu vreau să mă repet, dar ador combinația de carne și fructe. Am gătit  pieptul de pui la cuptor, s-a primit foarte  suculent și aromat. 

Deci, hai să gătim o salată  foarte gustoasă și sănătoasă din următoarele INGREDIENTE:

- un piept de pui în jur de 600 gr;

- marinadă ( o lingură mare ulei de măsline, o linguriță condimente pentru pui, mix sare și piper);

- 200 gr mix de salată (rucolla, iceberg, spanac);

- o portocală mare;

- 4 linguri semințe de rodii;

- pentru sos folosim : ( 4 linguri mari ulei de măsline, 2 linguri mari sos de rodii; 2 linguri oțet balsamic sau sos balzamic, mix sare și piper colorat ).

MOD DE PREGĂTIRE!

1. Carnea se spală bine și se scurge de apă, se lasă în marinadă în jur de 30 min, apoi se gătește la cuptor în pachet de copt sau acoperită cu hârtie de copt, se coace 30-35 min la 195 Gr. 

2. Frunzele de spanac și rucolla se spală bine cu apă rece și se pun la scurs pe un prosop, sau se folosește un dispozitiv special de scurs apa;

3. Portocala se feliază și se curăță de pelița albă; 

4. Pe 2 platouri se distribuie uniform mixul de salată, carnea coaptă se feliază și se aranjează deasupra, se stropește cu sos, se potrivește de sare și piper, se decorează cu felii de portocală și semințe de rodii. 

Această salată este ideală pentru cină.

POFTĂ MARE!!!

Comentarii

Postări populare