”Bătute” șnițele din ciuperci ”Pleurotus ostreatus”
INGREDIENTELE nesare pentru ”Bătute” sunt:
1 kg de ciuperci Pleurotus ” Veșancă” le alegem cu pălăriile întregi și mai plate;
3-4 ouă, depinde de mărimea lor;
o farfurie cu făină albă în jur de 150 gr;
ulei pentru gătit;
sare și piper, o legătură frunze de salată;
MOD DE PREGĂTIRE:
1. Se aleg pălăriile mai plate, se taie piciorul, se spală sub jet de apă rece și se pun la scurs pe un prosop de bucătărie cu lamelele în jos;
2. Amestecăm făina cu puțin piper proaspăt măcinat, batem ouălele cu sare și piper;
3. Fiecare pălărie se dă prin făină, prin ou și se pun la prăjit cu lamelele în jos, apoi se întorc pe partea netedă, se gătesc la foc mediu;
4. Se scot pe hârtie de bucătărie (se pun vreo 2-3 straturi) apoi bătutele și iar hârtie, în așa fel se absoarbe excesul de ulei.
Pentru decor am folosit o legătură frunze de salată, care au fost consumate și ele alături de un sos delicios de roșii și pâine neagră tost.
POFTĂ MARE!!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu