Naut cu carne la borcan


Nautul este un aliment sănătos și sățios, bogat în vitamine și minerale, este un aliment folosit atât în Europa cât și Orientul Mijlociu. 

În meniul nostru a apărut de vreo 20 ani, după ce am gustat fiind studentă, în părțile noastre nu prea se cunoștea de năut. 

În portofoliul meu mai am câteva rețete cu năut, deci hai să gătim din următoarele INGREDIENTE:

- 500 gr năut uscat;

- 1 kg carne de porc sau rață;

- o ceapă mare;

- mix sare și piper, frunze de dafin;

MOD  DE PREGĂTIRE:

1. Se spală bine năutul, se lasa peste noapte în apă rece, să se hidrateze, a doua zi se toarnă apă fierbinte și se mai lasă o oră;

2. Carnea se spală bine și se pune la călit în două linguri de ulei (dacă carnea nu are grăsime), în cazul în care carnea e mai grăsuță atunci fără ulei. Se potrivește de sare și piper, se gătește sub capac în jur de 10-15 min;

3. Pentru această cantitate am folosit 3 borcane (2 de 1 litru și unu de 700 ml);

4. Se umple borcanul pîna la jumătate cu năut, se adaugă carnea, o bucată de ceapă, o frunză de dafin, se presoară sare și piper, mai adaugăm câteva boabe de năut, borcanul râmâne gol de 2 degete (1,5-2 cm ). Se toarnă apă clocotită cât să cuprindă năutul și carnea;

5. În tava de copt se toarnă apă caldă,  se gătește la cuptor timp de 2.5 ore la 170 Gr (capacul se pune pe borcane, dar nu se strânge);

6. Se stinge cuptorul, borcanele se lasă în cuptor în jur de 30 min, după ce sau răcit un pic se strîng capacele, se lasă peste noapte învelite într-o pătură caldă. Se păstrează în debara. 

Atunci când vii flămând de la lucru și deschizi un borcan de năut, mmmmmm ce bunătate!!!

POFTĂ MARE!!!




















Comentarii

Postări populare