Quesadilla cu spanac și mozarella!!!


 După un an de stat mai mult prin casă și izolare am avut marele noroc să mergem într-o vacanță de iarnă minunată, ceea ce gătim pentru drum trebuie să fie gustos, sănătos și să nu necesite mult timp de pregătire. 

Deci hai să facem din următoarele INGREDIENTE:


- 4 bucăți (28-30 cm) de lavaș, sau tortilla, sau lipii rotunde; 

- 400 gr mozarella;

- 400 gr șuncă sau bujenină;

- 200 gr spanac;

- 100 gr de sos de roșii (am folosit din comerț);

- un cub de unt. 

MOD DE PREGĂTIRE:

1. Se spală bine spanacul sub jet de apă rece, se pune la scurs pe un prosop de bucătărie sau folosim un dispozitiv special de scurs;

2. Din start toate ingredientele le împart egal în 4, pe toată suprafața lavașului se distribuie uniform sos de roșii și mozarella, pe jumătate se adaugă spanac și 2 felii de șuncă. Atent se suprapune în două, se presoară doar mozarella și iar se suprapune (în poze se vede bine procesul). 


3. Se coc la foc mare pe o tigaie gril 2-3 min pe fiecare parte, când se întorc se ung cu puțin unt.

Este o gustare ideală de luat la drum lung, atunci când nu dorești să pierzi timp pentru a lua masa undeva.

P.S sosul de roșii poate fi înlocuit cu cremă de brânză sau sos pesto!!!

POFTĂ MARE și undă verde la călătorii!!!








Comentarii

Postări populare