Brioșe trandafir cu mere!!!
În această duminică am gătit ”Brioșe trandafir cu mere”, am folosit aluat filo din comerț-9 foi, 4 mere roșii (mărime medie), 100-150 gr de unt topit, câte 2 linguri de zahăr brun, fulgi de migdale și semințe de susan.
Se gătește în felul următor:- se feliază merele subțire, se dau la microundă pentru 30 secunde să se moaie, în așa fel se lucrează bine cu feliile de măr, dacă după 30 secunde nu s-au înmuiat, repetăm încă 30 sec;
- se unge cu o pensulă foaia de aluat cu unt, se păturește pe lung (lățimea rămâne 3-4 cm);
- se aranjează pe lungime puțin suprapuse feliile de măr, se rulează și se pun în formele de brioșe unse cu puțin unt;
- se presoară deasupra zahăr, fulgii de migdale și susan;
- se coc brioșele la 180 gr timp de 20-25 min poziția de jos a cuptorului.
Se servesc cu o cafea aromată și delicioasă.
P.S migdalele pot fi înlocuite cu nuci, fistic sau miez de floarea soarelui.
POFTĂ MARE!!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu