Brioșe trandafir cu mere!!!



 Micul dejun de weekend e foarte important, de aceia mă stărui să gătesc ceva gustos pentru familie.

În această duminică am gătit ”Brioșe trandafir cu mere”, am folosit aluat filo din comerț-9 foi, 4 mere roșii (mărime medie), 100-150 gr de unt topit, câte 2 linguri de zahăr brun, fulgi de migdale și semințe de susan.

Se gătește în felul următor:

- se feliază merele subțire, se dau la microundă pentru 30 secunde să se moaie, în așa fel se lucrează bine cu feliile de măr, dacă după 30 secunde nu s-au înmuiat, repetăm încă 30 sec;

- se unge cu o pensulă foaia de aluat cu unt, se păturește pe lung (lățimea rămâne 3-4 cm);

- se aranjează pe lungime puțin suprapuse feliile de măr, se rulează și se pun în formele de brioșe unse cu puțin unt;

- se presoară deasupra zahăr, fulgii de migdale și susan;

- se coc brioșele la 180 gr timp de 20-25 min poziția de jos a cuptorului.

Se servesc cu o cafea aromată și delicioasă.



P.S migdalele pot fi înlocuite cu nuci, fistic sau miez de floarea soarelui.

POFTĂ MARE!!!

Comentarii

Postări populare