Broccoli în sos de frișcă
Broccoli - întărește sistemul imunitar, este bogat în betacaroten, luteină, Vit C și A, conține valori moderate de zinc și seleniu. Toate aceste elemente luptă cu toxinele, virușii și bacteriile, contribuind esențial la întărirea sistemului imunitar.
La fel, broccoli reglează digestia, deci poate fi folosit cu încrerede în curele de slăbire, fiind combinat corect atât cu alte legume cât și proteină de calitate.
Deci, hai să gătim ceva gustos și sănătos, INGREDIENTELE nesesare sunt:
- 250 ml de frișcă lichidă de 10% sau lapte gras;
- 100 gr de mozzarella sau alt tip de cașcaval moale răzuit, folosesc mozzarella deoarece nu conține multă sare;
- mix sare și piper (mai mult piper decât sare);
- o lingură de făină;
- un cub de unt (o lingură mare);
- fulgi de parmezan pentru decor;
Opțional am folosit roșii uscate, care pot fi înlocuite cu succes cu căteva roșii cerry.
MOD DE PREPARARE:
1. Pentru început se opărește (blanșează) broccoli cu apă clocotită, se lasă sub capac cîteva min. Între timp se pune la foc moderat o cratiță sau tigaie în care topim untul, la care adaugăm făina, se omogenizează pînă cînd se încorporează toată făina, treptat adaugăm în câteva reprize frișca și asmestecăm continuu să nu se formeze cocoloașe. Când începe a fierbe adaugăm jumătate din mozzarella, potrivim de sare și piper, omogenizăm toată compoziția și stingem focul, dacă sosul e prea dens mai adaugăm în jur de 50 ml de lapte;
POFTĂ MARE
Comentarii
Trimiteți un comentariu