Broccoli în sos de frișcă


 In această perioadă destul de dificilă trebuie să avem grijă de sănătatea noastră, trebuie să consumăm cât mai multe alimente sănătoase, bogate în vitamine și minerale, care contribuie la o imunitate stabilă.

Broccoli - întărește sistemul imunitar, este bogat în betacaroten, luteină, Vit C și A, conține valori moderate de zinc și seleniu. Toate aceste elemente luptă cu toxinele, virușii și bacteriile, contribuind esențial la întărirea sistemului imunitar. 

La fel, broccoli reglează digestia, deci poate fi folosit cu încrerede în curele de slăbire, fiind combinat corect atât cu alte legume cât și proteină de calitate.

Deci, hai să gătim ceva gustos și sănătos, INGREDIENTELE nesesare sunt:


- o infloriscență medie de broccoli;

- 250 ml de frișcă lichidă de 10% sau lapte gras;

- 100 gr de mozzarella sau alt tip de cașcaval moale răzuit, folosesc mozzarella deoarece nu conține multă sare;

- mix sare și piper (mai mult piper decât sare);

- o lingură de făină;

- un cub de unt (o lingură mare);

- fulgi de parmezan pentru decor;

Opțional am folosit  roșii uscate, care pot fi înlocuite cu succes cu căteva roșii cerry.

MOD DE PREPARARE:

1. Pentru început se opărește (blanșează) broccoli cu apă clocotită, se lasă sub capac cîteva min. Între timp se pune la foc moderat o cratiță sau tigaie în care topim untul, la care adaugăm făina, se omogenizează pînă cînd se încorporează toată făina, treptat adaugăm în câteva reprize frișca și asmestecăm continuu să nu se formeze cocoloașe. Când începe a fierbe adaugăm jumătate din mozzarella, potrivim de sare și piper, omogenizăm toată compoziția și stingem focul, dacă sosul e prea dens mai adaugăm în jur de 50 ml de lapte;


2. Cuptorul se încălzește la 180 Gr. Într-o tavă de copt sticlă,  ceramică sau chiar și un ceaunel mic care poate fi dat la cuptor se pune broccoli scurs bine de apă, se toarnă toată compoziția de frișcă, adăugăm roșiile uscate sau jumătăți de roșii cerry, adăugăm mozzarella rămasă și dăm la cuptor pentru 15-20 min poziția din mijloc.




Înainte de servire decorăm cu fulgi de parmezan, se servește cald, recomand cu mare drag pentru o cină ușoară, la fel poate fi servit și cu paste.

POFTĂ MARE






Comentarii

Postări populare