Brînzoaice la cuptor cu merișoare
Brînzoaice sau păpănași cu toții iubim, dar eu încerc să evit la maxim prăjitul, de aceea le fac la cuptor în formă de brioșe.
INGREDIENTELE nesesare sunt:
- 500 gr brînză de vaci;- 4 ouă;
- 2 linguri mari griș sau făină de grîu, sau făină de orez;
- 2 linguri zahăr brun;
- 100 gr merișoare uscate sau stafide;
- 1 pachețel praf de copt;
- 2 picături esență de vanilie sau zahăr vanilat un pachețel;
- un cub de unt pentru a unge formele de brioșe.
MOD DE PREPARARE:
1. Se omogenizează toate ingredientele sus-numite cu o furculiță, merișoarele sau stafidele se spală bine cu apă caldă;
2. Se ung formele de brioșe cu unt, se adaugă cîte o lingură mare din compoziția de brînză;
3. Se coc brînzoaicele 35 min la 190 gr, primele 25 min poziția de jos, apoi se ridică sus pentru a prinde culoare;
4. Se servesc cu sos de fructe, gemuri, miere, ciocolată topită, smîntînă.
POFTĂ MARE
P.S Brinzoaicele gătite la cuptor sunt o alternativă sănătoasă pentru cei dragi!!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu