Cartofi dulci la cuptor cu rozmarin


 Cartofii dulci, o legumă ce nu ar trebui să lipsească din alimentația noastră. Pot fi consumați ca atare sau în combinație cu alte ingrediente, sunt foarte delicioși și hrănitori, dar au și proprietăți terapeutice. Cartofii dulci conțin - antioxidanți, vitamine, minerale, fibre și proteine.

Deci, hai să gătim:

- 2 sau 3 cartofi de mărimea medie ( în jur de 700 gr);

- ulei de măsline 2 linguri;

- sare și piper alb, se poate și colorat;

- o crenguță de rozmarin.

Se gătesc foarte ușor (da ce gust divin au), se curăță cartofii de coajă, se spală bine și se scurg sau se șterg cu un prosop de hîrtie. Se taie cuburi mășcate, se potrivesc de sare și piper la care se adaugă  uleiul și crenguța de rozmarin.

Se coc cartofii la 190 timp de 25-30 min poziția de mijloc (pe hîrtie de copt) se stinge focul și se ridică sus pentru a prinde culoare.

Se servesc cu o salată de crudități, POFTĂ MARE!



Comentarii

Postări populare