Prune cu nuci în sos de portocală


O alternativă dulce în Postul Mare sunt prunele uscate.

Alegem prunele uscate fără fum, sunt mai sănătoase și foarte gustoase. Prunele sunt un aliment foarte consistent și sățios, cu un continut mare de potasiu, fosfor, calciu, magneziu, fier, zinc, cupru, bor, mangan și sodiu, dar și vitamina A, C. Prin uscare, prunele devin un concentrat de antioxidanți gata să lupte împotriva îmbătrînirii celulelor, dar cel mai important conțin fibre solubile, deci sunt ideale în curele de slăbire.

INGREDIENTELE necesare sunt: 

-200 gr prune uscate;

-100 ml suc proaspăt de portocale;

- 50 ml vin roșu sec;

- 2 linguri zahăr brun;

-100 gr nuci;

Pentru  decor folosim fructe proaspete.

MOD DE PREPARARE:

1. Într- o cratiță adăugăm prunele spălate bine, sucul, vinul și zahărul. Se fierb prunele 15-20 min la foc mic sub capac, se amestecă periodic;

2. Între timp uscăm nucile pe o tigaie sau în rolă, în așa fel nucile devin crocante și aromate;

3. Se servesc prunele cu nucile uscate și fructele proaspete, la care se adaugă  sosul în care au fiert.

POFTĂ MARE și Post ușor!!!



Comentarii

Postări populare