Aperitiv din lavaș și pește din consevă



 Ce este lavașul??? O lipie subțire doar din apă, sare și făină, nu am gătit niciodată, deoarece se găsește cu ușurință în toate marketurile. 

În lume există numeroase dispute cu referire la dreptul unui anumit popor de "descoperire" a lavașului, dar acest lucru nu este atât de important. Lavașul subțire ca o foaie de hârtie este numit "armenesc". 

Pentru acest aperitiv avem nevoie de lavaș 2 bucăți (35X35 cm), pește din conservă 200 gr de tip ( macrou sau scrumbie) în suc propriu sau ulei, o legătură frunze de salată și 100 gr de adjică, am folosit din comerț.

Se gătește ușor, poate fi consumat la mic dejun, ca aperitiv la o masă de sărbăoare, de luat la iarbă verde etc.

Frunzele de salată se spală bine și se usucă pe un prosop sau este un dispozitiv special de scurs apa din verdeată.

 Toată suprafața lavașului se unge cu adjică, se aranjează frunzele de salată, la capăt se lasă in jur de 2 cm ( să fie mai ușor să se lipească). Se suprapune cu a doua foaie care se unge cu adjică, la care se adaugă și peștele (scurs de ulei sau suc) pe toată suprafața, se rulează strâns, dacă capetele nu sau lipit, ungem cu putin ulei. Se învelește în foaie de aluminiu sau peliculă alimentară și se dă la frigider pentru o oră sau se poate utiliza imediat.

POFTĂ MARE!!!




P. S în portofoliul meu am mai multe aperitive delicioase avînd la  bază lavașul!

 


Comentarii

Postări populare