Salată caldă cu broccoli și migdale
În perioada postului este foarte important să ne alimentăm corect, să aprovizionăm organismul cu aportul necesar de vitamine și minerale.
Migdalele sunt o sursă importantă de vitamine (E, B2, B 17 ) minerale (Magneziu, Fosfor, Mangan) și acid folic.
Combinația de calciu și vitamina K, ambele conținute de broccoli, refac densitatea osoasă și previn apariția osteoporozei.
Deci, hai să găim o salată gustoasă și sănătoasă, pentru aceasta avem nevoie de următoarele ingrediente:
- 200 gr de ciuperci șampinion;
- 200 gr roșii cerry;
- jumătate de infloriscență broccoli în jur de 250 gr;
- o ceapă, o lingură ulei de măsline, mix sare și piper, pentru sos ( o linguriță muștar boabe, 2 linguri ulei de măsline, o linguriță suc de lămîie, sare și piper).
Cum se face:
1. Într-o tigaie călim ceapa și ciupercile feliate, folosim o lingură de ulei, se gătesc în jur de 5-7 minute, se rumenesc frumos;
2. Roșiile cerry le tăiem în patru și le adaugăm la ciuperci, broccoli se opărește (2-3 min), se clătește cu apă rece, în așa fel se păstrează culoarea frumoasă, după care se adaugă în tigaie, se potrivește de sare și piper;
3. Cu ajutorul unui blender se omogenizează uleiul, muștarul, sucul de lămîie, la care am adăugat puțină sare și piper, sosul îl turnăm peste compoziția de legume.
Pentru decor am folosit 50 gr fulgi de migadale care au fost uscate pe tigaie.
POFTĂ MARE!!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu