Salată în straturi cu creveți
Această salată poate fi numită și "sushi cake" deoarece are toate ingredientele specifice.
Deci, hai să găim, pentru două porții avem nevoie de următoarele INGREDIENTE:
- orez pentru sushi o cană de 150 ml, tot cu aceași cană se măsoară apa, o linguriță de zahăr brun, o lingură oțet de orez și sare după gust, eu folosesc puțină;
- un avocado copt, o linguriță suc de lămâie, o linguriță ulei de măsline și un praf de piper alb, se poate și colorat;
- 4 castraveți medii;
- sos vasabi;
- 200 grame creveți, am folosit din comerț gata pregătiți.
MOD DE PREGĂTIRE:
Pentru început gătim orezul, se spală bine sub apă curgătoare, se fosește o sită, se lasă la scurs. Se fierbe orezul cu 150 ml apă timp de 10 min la cel mai mic foc, se stinge focul și se lasă sub capac încă 15 min (orezul și apa se măsoară cu aceiași cană). Între timp se omogenizează oțetul, zahărul și sarea care se adaugă la orez, se amestecă cu o lopățică;
Mixăm bine cu un blender avocado, sucul de lămîie, uleiul pînă devine un sos cremos, adăugăm un puc de piper alb;
Cu ajutorul unui inel culinar montăm salata noastră, primul strat orezul, cîteva picături sos vasabi, sos de avocado, castraveți feliați subțire ( folosim un dispozitiv special de curățat legumele) și creveții tăiați cuburi.
Se decorează cu susan alb și semințe de chia sau semințe de susan negru.
POFTĂ MARE!!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu