Clătite cu ciuperci și mozzarella!!!



 Acel moment când vrei să faci clătite dulci și depistezi că nu ai zahăr, atunci în căpșorul meu se naște o idee nouă. 

Aveam de toate în frigirer, deci m-am apucat de gătit din următoarele INGREDIENTE:

Pentru clătite: ouă 5 buc, lapte 500 ml, făină 5 linguri, ulei de măsline 2 linguri, un praf de sare, a da am găsit și o linguriță de zahăr. Cum se fac, simplu, într-un bol se omogenizează tot cu ajutorul unui mixer, se încălzește bine o tigaie pentru clătite, se unge cu puțin unt și pe rînd se coc clătitele. Clătitele am făcut destul de mari ca diametru, deci au fost tăiate în două;

Pentru umplutură, călim o ceapă mare în ulei de măsline, la care adăugăm 500 gr de ciuperci feliate subțire, se gătesc pînă se evaporă tot lichidul. La final adăugăm 5 linguri de smântână, se potrivește de sare și piper, lăsăm să se răcească, după adăugăm 200 gr de mozzarella răzuită. În loc de ciuperci se poate de folosit piept de pui.

Într-un vas de copt uns cu puțin unt arănjăm clătitele noastre, pe fiecare jumătate de clătită punem cîte o linguriță de umplutură. La final adăugăm câteva bucățele mici de unt, acoperim cu o clătită și le dăm la cuptor pentru 20 min la 190 Gr.  

Se servesc cu parmezan sau smântână!!! 








Comentarii

Postări populare