Desert răcoritor cu pișcoturi și căpșuni
E sezonul căpșunilor dulci și aromate, nu voi calcula caloriile și combinațiile, știu precis că mulți adoră combinația de căpsuni și ciocolată. Am folosit o cremă ușoară din iaurt grecesc, mascarpone și frișcă cu conținut redus de grăsime și multe căpsuni.
Deci, hai să facem din!!!
- 300 gr de pișcoturi;
- 300 ml de cafea rece și puțin îndulcită cu zahăr brun;
- 500 (750) gr căpșuni, spălate bine sub jet de apă rece și ucate pe un prosop de bucatărie;
- multă cremă;
- pentru decor am folosit cacao, pink truffe și desigur căpșuni;
Modul de preparare este foarte simplu și nu necesită mult timp ( eu nu î-mi permit acest lux de a petrece ore în șir în bucătărie pentru a coace blaturi pentru deserturi).
Fiecare piscot se cufundă în cafea (1 secundă) si se aranjează unul lîngă altul într-un vas comod fiecăruia, se adaugă jumătate din cremă, se nivelează și se adaugă căpșuni feliate, următorul strat din piscoturi, apoi cremă ( 2 straturi de pișcoturi 2 de cremă). Se pudrează abundent cu cacao, se decorează cu căpșuni și biluțe mici de ciocolată truffe.
POFTĂ MARE!!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu