Salată cu creveți și roșii uscate
- pesmeți, uscați puțin pe tigaie, sau în cuptor;
- 400 gr de creveți cruzi, un cub de unt, o lingură ulei de măsline și un cățel de usturoi, un praf de sare și mix piper;
- 50 gr fulgi de parmezan;
- 8 bucăți de roșii uscate, sau se poate de folosit roșii cerry;
- pentru sos am folosit: 150 gr iaurt de 2%, o lingură sos de soia, o linguriță muștar boabe, o lingură mare de parmezan răzuit fin, 4 bucăți de roșii uscate tăiate mărunt, folosim și uleiul care sa scurs de la roșii ( sare nu am folosit, are destulă sosul de soia și parmezanul).
Pentru început gătim creveții, într-o tigaie adaugăm untul, uleiul și usturoiul zdrobit usor, se gătesc sub capac cîteva minute, după care adaugăm un praf de sare și piper proaspăt măcinat.
Varza de Pekin se taie bucăți destul de măscate, se omogenizează cu toate ingredientele pentru sos, se distribuie uniform pe 2 platouri la care se adaugă creveții, pesmeții, roșiile și fulgii de parmezan.
Comentarii
Trimiteți un comentariu