Aperitiv festiv cu salam și cremă de brânză!



 Nu știu a câta oară zic că aperitivele trebuie să fie mici, gustoase și foarte atrăgătoare, adică să arate bine, să fie ”mâncate cu ochii”. Aperitivele sunt bine venite la orice sărbătoare sau întâniri ”Ad hoc” cu cei mai buni prieteni, se gătesc foarte ușor, dar ce gustoase, mmmmmm.

Hai să facem din:  lavaș, cremă de brânză - 200 gr, castraveți (depinde cum îi puteți felia) și salam crud uscat sau salam crud afumat, aici aveți toată alegerea, se poate de folosit și șuncă presată sau carne crud zvântată în jur de 300 gr,  pentru decor sau să mascăm marginile am folosit frunzulițe de pătrunjel. 



Cum se face, simplu alegem un lavaș pe care scrie pentru rulade sau de cel care lucește un pic, adică mai ferm. Cu ajutorul unui foarfece de bucătărie, tăiem felii din lavaș cu dimensiunile de 4-5 cm  lățime pe 10 -12 cm lungime. Se unge cu cremă de brânză pe toată suprafața, pe lungime se aranjează felii de salam subțiri (rugați operatorul din marchet să felieze salamul foarte subțire), peste care adăugăm și felii de castraveți la fel subțiri, se suprapune cu jumătatea liberă (în poză se vede bine procesul) și se rulează strâns, se fixează cu ajutorul unei scobitoare la care adăugăm și o frunzuliță de pătrunjel. 


POFTĂ MARE!!!



Comentarii

Postări populare