Dovlecei la cuptor cu piept de pui!!!

 În plin sezon al dovleceilor am hotărât să mai adaug o rețetă super gustoasă și sănătoasă în portofoliul blogului #BUCATE CU SUFLET.

Pentru această rețetă avem nevoie de următoarele INGREDIENTE:


3 dovlecei medii;

500 gr piept de pui, jumătate de linguriță condimente pentru pui, o linguriță ulei de măsline;

200 gr mozzarella dată prin răzătoare;

3 linguri mari făină de orez sau făină albă;

2 lunguri de parmezan răzuit;

Sare și piper colorat.

MOD DE PREGĂTIRE:

1. Pentru început spălăm bine carnea și o punem la scurs, tăiem carnea cuburi, se condimentează cu condimente pentru pui, adaugăm uleiul, omogenizăm; 

2. Dovleceii spălați îi dăm prin răzătoare, adăugăm puțină sare, omogenizăm și îi scurgem bine-bine  de tot lichidul;

3. Într-un bol amestecăm toate ingredientele ( lăsăm oleacă de mozzarella) potrivim de sare și piper, un vas de copt îl ungem cu un cub de unt, adăugăm toată compoziția în tavă, deasupra adăugăm câteva felii de roșii uscate sau câteva roșii cerry și mozzarella;

4. Se dă tava la cuptorul preîncălzit - 200 Gr. poziția de jos, se coace 30-35 min, se stînge cuptorul și se lasă să se stabilizeze (să se lege) tarta noastră. 


Se servește cu smântînă sau iaurt!

POFTĂ MARE!!! 

Comentarii

Postări populare