Păstrăv la tigaie cu legume!!!
Pentru cină aleg mereu proteină sănătoasă și legume, nu de alta, da poate vedem și noi marea anul acesta, deci hai să facem din următoarele INGREDIENTE:
- Un păstrăv somonat de vreo 800 gr;
- Ulei de măsline;
- Mix sare și piper;
- 150 ml vin alb demisec;
- lămâie o bucată;
- Legume (o ceapă, cîțiva căței de usturoi, 200 gr roșii cherry, o cană de mazăre verde, măsline în jur de 100 gr, roșii uscate în ulei (5-6 bucăți), au o aromă ireală de condimente).
MOD DE PREGĂTIRE!
Cel mai dificil este să pregătim fileu de pește, am privit vreo cîteva videouri și încetișor, încetișor am reușit. Se spală bine, se șterge cu un prosop de hîrtie, se condimentează cu mix de sare , piper și ulei.
Se pune la foc o tigaie adîncă, se adaugă puțin ulei, se călește un pic ceapa la care se daugă usturoiul zdrobit, imediat adaugăm mazărea, se gătește în jur de 8-10 min (depinde de maturitatea ei), se potrivește de sare și piper. Roșiile cherry întregi, măslinele întregi și roșiile uscate feliate (cu tot cu uleiul care s-a scurs) adăugăm la mazăre, turnăm vinul, se gatesc legumele pînă se evaporă tot lichidul, gustăm dacă este nevoie se mai adaugă un pic de sare și piper proaspăt măcinat (măslinele și roșiile uscate au deja destulă sare) depinde de gustul fiecăruia.
Între timp încingem altă tigaie cu puțin ulei, se pune la prăjit fileul de pește pe partea cu piele, se gătește la foc mare în jur de 2 min, se întoarce, se pune capacul, micșorăm focul la mediu și se mai ține vreo 2 minute.
Se servește cu un pahar de vin alb stropit cu zeamă de lămâie!!!
POFTĂ MARE!!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu