Salată cu pere, gorgonzola și fistic
Deci, hai să gătim, pentru două porții avem nevoie de:
2 legături de verdeață ( frunze de salată și rucola), dar se poate de folosit varză iceberg, spanac, sau mix de salată;
2 pere plus un cub de unt;
2 linguri fistic sărat;
200 gr gorgonzola;
4 smochine uscate, ideal ar fi proaspete;
Un strugure mediu alb;
Pentru sos folosim 2 linguri ulei de măsline, 2 linguri oțet balsamic, 1 lingură miere lichidă, un praf de piper alb.Se spală bine frunzele de salată și rucola, se usucă cu ajutorul unui dispozitiv special sau pe prosop de bucătărie, perele se curăță, se taie cuburi mășcate și se călesc în unt. Se aranjează frunzele, perele, smochinele (tăiate cuburi), strugurii și gorgonzola, se adaugă sosul și fisticul, se decorează cu mintă. La final potrivim de sare, mmmmmmmm ce bunătate!!!
POFTĂ MARE!!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu