Ardei umpluți la cuptor

Avem parte anul acesta de o toamnă lungă și frumoasă cu roade bogate, deci să profităm la maxim de bogăția ei.

De obicei ardeii umluți îi puneam la fiert în suc de roșii, dar de cîțiva ani îi coc în tavă, la recomandarea prietenei mele Rodica, la ea am gustat ardeii în așa mod pregătiți și Vă asigur că sunt fantastici ardeii umpluți copți.

Hai să facem, e un proces de cîteva ore, dar se merită tot efortul, avem nevoie de:

- ardei grași în jur de 16-18 bucăți, depinde de marimea tavei;

- 1 kg de carne slabă ( porc, pui, curcan);

- 500 gr de orez rotund special pentru sarmale;

- legume (o ceapă mare, o bucată de varză albă-500 gr, un morcov și un praz);

- o lingură mare pastă de tomate, mix sare și piper, în jur de 50 ml ulei de măsline.

MOD DE PREPARARE

1. Pentru început curățim ardeii de cotor și semințe, se oparesc în apă fierbinte;

2. Orezul se spală bine sub apă curgătoare în așa fel se elimină surplusul de amidon și se pune la hidratat în apă clocotită, se acoperă;

3. Se călește ceapa, varza și morcovul pînă se înmoaie puțin în ulei de măsline, se potrivesc legumele de sare și piper;

4. Carnea bine spălată și scursă de apă, se pune la călit într-o tigaie adîncă sau chiar ceaun să nu facem toată bucătăria numai stropi, ulei nu folosim, gătim carnea în sucul ei. Se condimentează cu sare și piper;

5. Omogenizăm toate ingredientele, adăugăm prazul tăiat și pasta de roșii, gustăm de sare, dacă mai este nevoie atunci adăugăm, eu folosesc sare mășcată de Himalaya cu rîșniță;

6. Umplem ardeii și îi aranjăm într-o tavă de copt, se toarnă o cană de apă clocotită la fundul tăvii, se acoperă bine în două straturi cu hîrtie de copt, hîrtia se udă în așa fel se modelează ușor și se acoperă bine ardeii;

7. Se coc ardeii la 180 Gr timp de 2 ore, poziția din mijloc, Vă asigur că se gătesc foarte bine, după 2 ore ridicăm temperatura la 200 Gr și mai gătim 10 min, se stinge cuptorul și se mai lasă la călduț. Se servesc cu smîntînă sau fără, au gust divin de ardei copt, carne suculentă și legume aromate.

POFTĂ MARE


Comentarii

Postări populare