Dovleac copt cu sos dorblu

 

Despre beneficiile dovleacului poți vorbi la nesfîrșit. Dovleacul este dintre legumele cu cel mai scăzut nivel de calorii, este o sursă bogată în fibre dietetice, anti-oxidanți, minerale și vitamine.

Ingredientele sunt puține, dar atât de aromate și fine, deci am avut o bucată de dovleac plăcintar în jur de 1 kg, 2 linguri ulei de măsline, un cub de unt, una lingură de zahăr (cu părere de rău nu am avut brun, data viitoare), 100 gr cașcaval dorblu, 50 ml de frișcă lichidă ( 10-15%) sau smintînă și 2-3 linguri  cremă de brînză philadelphia, sau de care găsiți prin frigider.

Pentru început se curăță dovleacul și se taie cuburi mari, într-o tigaie antiaderentă adăugăm uleiul și untul, se călește dovleacul pe ambele părți la foc mare, adăugăm zahărul.

Se transferă dovleacul cu tot cu sos într-o tavă de copt și se dă la cuptor pentru 20-25 min la 200 gr, poziția din mijloc.

Cît stă la cuptor dovleacul facem sosul de cașcaval, cu ajutorul unui blender vertical omogenizăm frișca, crema de brînză și cascavalul dorblu, dacă sosul e prea solid, mai adăugăm ceva frișcă, se primește un sos fin și cremos.

Se decorează cu fistic sau nuci, am servit cu un vin alb sec de calitate, APROPO, am o mică colecție de vinuri bune. 

POFTĂ MARE!



Comentarii

Postări populare