Jeleu de portocale cu iaurt și chia

 Mare bătăi de cap am la capitolul deserturi, pe de o parte vrei ceva dulce, dar în acelaș timp numeri caloriile și îți vin în căpșor fel de fel de combinații minunate.

Hai să încercăm un desert ușurel și bunișor, ingredientele necesare sunt: 2 pachete jeleu de portocale din comerț, 800 ml apă, 4 mandarine, 400 gr iaurt grecesc de 2 %, 4 lingurițe pline semințe de chia, o linguriță de miere.

Pentru început pregătim jeleul conform indicațiilor de pe pachet (se dizolvă conținul pachetelor în 800 ml apă fiartă), se lasă sa se răcească complet. Se omogenizează iaurtul, mierea și semințele de chia (se lasă la hidratat în jur de o oră) se distribuie uniform iaurtul în patru pahare la care se adaugă felii de mandarine. După ce s-a răcit jeleu se toarnă peste iaurt și se dă la frigider pînă la coagularea completă.



POFTĂ MARE

Comentarii

Postări populare