Mere coapte cu nuci și petale de trandafir
Am făcut vara aceasta cîteva băncuțe cu dulceată din petate de trandafir, tare vreau să fac niște cornulețe cu pudră, dar cînd mă gîndesc cîtă muncă și cîte calorii au, nu știu poate mai tîrziu.
Atunci hai să facem niște mere coapte cu nuci și dulceață din petale, Doamne ce aromă, ce gustoșenie, dar cel mai important este un desert sănătos. Ingredientele necesare sunt: - 9 mere de culoare roșie, cele mai bune sunt cele mai acrișoare; - 100 gr mix de nuci și răchițele; 50 gr dulceață din petale de trandafir și o bucată de unt în jur de 50 gr, untul este la alegere, dar sunt gustoase cu unt.
Merele se spală bine și se șterg, în partea de sus se taie orificii pînă la semințe și se scutură din ele, se umplu merele cu mixul de nuci, se adaugă cîte un cub mic de unt pe fiecare măr, se acoperă cu hîrtie de copt udă.
Temperatura de coacere este foarte importantă, dacă e mare atunci merele se sparg și curge tot sucul, au un aspect mai puțin atrăgător, deci le coacem la 170-180 Gr timp de o oră, poziția de jos a cuptorului. Se deconectează cuptorul și se lasă descoperite pînă la racirea completă.
Pot fi servite alături de carne coaptă sau ca desert, pentru decor putem folosi nuci sau semințe de susan!
POFTĂ BUNĂ, să profităm din plin de roadele toamnei!
Comentarii
Trimiteți un comentariu