Salată "verde" cu migdale și feta


Consumul de proteine sănătoase în combinații corecte mereu au fost în capul listei rețetelor mele sănătoase, azi am făcut o combinație poate nu pe gustul fiecărui, dar Vă asigur că este este foarte bună.

Am folosit migdale bogate în proteine vegetale, fibre și grăsimi sănătoase, au în compoziție o cantitate mare de fier comparabilă cu spanacul, precum și vitamina E, B, D dar și magneziu, seleniu, zinc, acid folic și calciu.  Migdalele sunt bogate și în antioxidanți, se recomandă să se consume câteva migdale pe zi, ca gustare sau adăugate în salate, deserturi sau mâncăruri. 

Deci, să gătim o salată delicioasă din 100 gr mix salată, 100 gr brînză feta, un kiwi, 2 linguri fulgi de migdale, o linguriță mix semințe (in, floarea soarelui, susan), stropită bine cu un sos din 2 linguri suc de portocală, 1 lingură ulei de măsline, o linguriță sos balzamic și un praf de sare și piper. 

Frunzele de salată se spală bine și se scurg pe un prosop de bucătărie sau cu ajutorul unui dispozitiv special de scurs, brînza și kiwi se taie cuburi, fulgii de migdale și mixul de semințe se călesc pe tigaia uscată timp de un min. Pe un platou se distribuie uniform ingredientele care se stropesc generos cu sos. 

POFTĂ MARE

P.S brînza am pus pentru 20 min în apă caldă, în așa mod se elimină excesul de sare.

 

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare