Aperitiv din lavaș cu somon și cremă de brînză

 

În lavaș sau pită poți "băgă" de la cele mai simple ingrediente (ouă fierte, maioneză, castraveți, ciuperci călite, felii de șuncă, salam, cașcaval etc.) până la somon, avocado, cremă de brînză, roșii uscate, mozzarella.

Pentru sărbătorile de iarnă Vă recomand cu mare drag să gătiți un aperitiv foarte gustos,  hrănitor și "fresh" datorită folosirii frunzelor de salată. 

Deci, avem nevoie de o bucată  lavaș (30X40) cm, 200 gr. cremă de brînză, 150 gr de somon slab sărat ( se poate și afumat ), o legătură frunze de salată, sau o legătură frunze de spanac.

Pe toată suprafața lavașului se distribuie uniform cremă de brînză, la care se adaugă frunzele de salată (bine spălate și uscate cu ajutorul prosoapelor de hârtie, sau un dispozitiv special de scurs frunzele). Somonul se feliază subțire (se pune peștele vreo 15 min în congelator, în așa fel este mai ușor de feliat), care se adaugă în formă liberă peste ingredientele sus-numite. Se rulează strâns și se lasă să se lege în jur de 30 min. Se servește cu un pahar de vin alb, Vă asigur că este un aperitiv foarte gustos și la sigur va fi apreciat de invitații Dvs.






POFTĂ MARE


Comentarii

Postări populare