Aperitiv festiv cu creveți



 

Cu pași grăbiți vin sărbătorile de iarnă, mă stărui pentru fiecare sărbătoare să gătesc ceva nou și gustos, facem repetiție. Am avut ocazia de cîteva ori să gătesc creveți proaspeți, Doamne ce bunătate, ce aromă, în genere eu sunt o mare amatoare a fructelor de mare.

Cel mai important în gătirea aperitivelor este că se gătesc foarte ușor și nu necesită mult timp, deci pentru acest aperitiv avem nevoie de: 

- 2 castraveți mari;

- 1 avocado copt (o lingură suc de lămîie, o lingură ulei de măsline, un praf de sare);

- 500 gr creveți congelați, după curățire rămîn în jur de 300 gr;

- o lingură ulei de măsline, un cub de unt, 3 căței de usturoi, mix sare și piper.

Mod de pregătire:

1. Pentru început curățim creveții, aici atenție, este foarte important de scos tractul digestiv, cu vîrful cuțitului ascuțit scoatem tractul digestiv. Se spală bine cu apă rece și se pun la scurs;

2. Întrr-o tigaie încălzită adaugăm untul și uleiul (nu se recomandă de folosit la călit doar unt), usturoiul zdrobit la care adăugăm creveții scurși. Se gătesc creveții în jur de 5 - 7 min, se potrivesc de sare și piper;

3. Cu ajutorul unui blender vertical se omogenizează avocado cu sucul de lămîie și uleiul, la dorință se adaugă puțină sare;

4. Castraveții spălați și uscați se taie rondele de 1 cm, pe fiecare bucată de castravete se adaugă o linguriță pastă de avocado și crevete, se decorează cu pătrunjel tocat. Vă asigur că este un aperitiv foarte gustos și frumos, după cum se cunoaște "la început mîncăm cu ochii".

POFTĂ MARE.






Comentarii

Postări populare