Salată cu rodii și nuci caramelizate
Rodia, fructul minune, așa este numit acest fruct bogat în antioxidanți, vitamine și nutrienți valoroși. Rodia este recomandată să facă parte din alimentația noastră, conține fibre, Vitamina C, Vitamina K, Acid folic și Potasiu. Bogate în antioxidanți-rodiile sunt o sursă bogată de polifenoli, acid elagic și antocianine ce se regasesc în cantități mari. Prezența antioxidantilor în organism împedică sau amână procesul de îmbătrînire celulară.
Deci, hai să folosim aceste fructe minune în compoziția unei salate absolut delicioase. Pentru aceasta avem nevoie de: 100 gr mix de salată plus o bucată de varză Icebarg; 100 gr semințe de rodii; 100 gr nuci uscate (plus o lingură mare de zahăr brun); un sos delicios format din: (2 linguri suc de portocală, o lingură mare sos de rodii sau oțet balzamic, o lingură ulei de măsline, un praf de sare și puțin piper proaspăt măcinat).
Se gătește foarte ușor, varza Iceberg se taie mășcat, mixul de salată se spală bine cu apă rece, se usucă cu ajutorul unui dispozitiv special de uscat frunzele de salată (sau se pun la scurs pe un prosop), se distribuie uniform pe un platou mare. Într-o tigaie antiaderentă se topește zahărul, la care se adaugă nucile, se caramelizează timp de 30-45 secunde, în tot acest timp se omogenizează. Nucile caramelizate se adaugă la mixul de salată, apoi semințele se rodii, se stropește generos cu sos.
Vă asigur că este o salată foarte gustoasă, sănătoasă și nutritivă.
POFTĂ MARE!
Comentarii
Trimiteți un comentariu