Brioșe sănătoase cu făină integrală
Dacă dulce, doar gătit de mine, știu din ce ingrediente gătesc și cel mai important este un dulce sănătos, deoarece am folosit făină integrală și îndulcitor de stevie, care poate fi înlocuit cu succes cu zahărul brun din trestie.
Deci, hai să gătim, pentru aceste brioșe minunate avem nevoie de:
- o cană făină integrală;
- o cană smântînă (eu am avut de casă, dar se poate și din comerț 20-25 % grăsime);
- o cană de vișini în suc propriu bine scurse, afine sau coacăză congelată, la fel o cană;
- 5 ouă medii;
- 100 gr picături de ciocolată sau ciocolată neagră mărunțită;
- un plic praf de copt, esență de vanilie 2 picături, un vârf linguriță îndulcitor de stevie, sau zahăr brun 3-4 linguri;
- un cub de unt.
P.S toate 3 căni au volumul 250 ml, sau se măsoară pe rînd cu acceași cană.
Mod de preparare:
1. Omogenizăm cu ajutorul unui mixer gălbenușurile de ou, smântîna, esență de vanilie, îndulcitorul la care se adaugă praful de copt și făina;
2. Separat se bat spumă albușurile cu un praf de sare, care se adaugă la compoziția sus-numită, se încorporează ușor cu ajutorul unei spatule. Vișinele bine scurse de suc se adaugă în aluat usor, la fel și picăturile de ciocolată (se lasă cîteva deasupra);
3. Formele de brioșe se ung cu unt, pot fi folosite atât de silicon cît și cele din hîrtie, care se coc în forme speciale pentru a nu se deforma.
4. Se toarnă cîte o lingură plină din aluat în formă (nu plină ochi, așa potrivit să fie suficient loc pentru a crește);
5. Se coc brioșele la 190 Gr. timp de 20-25 min, poziția din mijloc, trecem testul scobitorii.
Se decorează cu semințe de susan, fulgi de migdale, nuci, fructe uscate.
P.S 2 din compoziția dată se primesc +- 18 bucăți, dacă iubiți mai dulce atunci la final poate fi adăugată o ploaie de zahăr pudră.
POFTĂ MARE
Comentarii
Trimiteți un comentariu