Budincă din tăieței de casă cu fructe uscate!



 Micul dejun este cea mai importantă masă, se poate de consumat uneori și ceva mai caloric, dar în ceeași măsură am exclus zahărul din această rețetă și am adăugat îndulcitor de Stevie. Este un îndulcitor natural care poate fi folosit la toate tipurile de preparate dulci, îl folosesc la clătite, creme, brioșe, băuturi calde etc.

Să fie budincă, dar cu acelaș succes îi putem spune și "babă albă", INGREDIENTELE necesare sunt:

- 500 gr tăieței de casă sau din comerț fierți în multă apă cu un praf de sare, dar să nu fie fierți de tot (al dente) se scurge apa și se adaugă un cub de unt;

- 5 ouă;

- 250 ml lapte;

- 200 gr brînză proaspătă de vaci sau brînzică dulce pentru copii din comerț;

- 100 gr mix fructe uscate ( stafide, merișoare, ananas, citrice, cocos), sau pot fi folosite doar stafide sau merișoare;

- o portocală glazurată în unt cu o linguriță zahăr brun;

- un praf de sare și un vîrf de linguriță îndulcitor de stevie, pe cutie sunt indicații de folosire, plus o linguriță minusculă de un gr, sau se folosește zahăr obișnuit sau brun după gust.

- un cub de unt pentru a unge vasul de copt.

Se bat bine ouăle cu praful de sare, laptele, brînza și îndulcitorul la care se adaugă tăiețeii fierți și mixul de fructe uscate, se omogenizează.

Tava de copt (eu am avut dreptunghiulară și formă de brioșe - orificii mai mari) se ung generos cu unt, în tavă se pun 3 felii de portocala, în forma de brioșe cîte o felie, se toarnă compoziția în vas.

Se coace budinca la 190 Gr. timp de o oră, poziția de mijloc a cuptorului.

Se servește cu fructe proaspete, smântină, miere, dulceață si desigur cu o cafea aromată sau un ceai din plante.

Vă asigur că consumată la micul dejun și în cantități rezonabile nu aduce daune siluetei. 

POFTĂ MARE, amintiri din copilărie cînd sîmbăta mirosea toată mahalaua a ceva gustos. 

P. S nu am folosit extract de vanilie deoarece predomină aroma de citrice, în cazul în care se folosesc doar stafide atunci se poate de adăugat 2 picaturi extract de vanilie.




 


Comentarii

Postări populare