Salată în straturi cu pui și ananas!
Sărbătorile au trecut, dar de mîncat sănătos și gustos trebuie, am combinat proteine sănătoase cu ananasul care este foarte bogat în vitamine și desigur fibre, care sunt necesare pentru digestie.
Carnea de pui slabă fără piele are un indice glicemic scăzut, de aceea am combinat cu lactate, nici o grijă nu atentează la silueta noastră.
Am gătit această salată din următoarele INGREDIENTE:
- 500 gr. piept de pui ( cîntărit crud), fiert timp de 20-25 min după ce se strînge spuma, se adaugă o ceapă, o frunza de dafin și puțină sare, dupa ce se răcește se taie cuburi;
- 400 gr. de ciuperci proaspete (atât avea caserola procurată) și o ceapă mare albă călite într-o lingură de ulei și un cub de unt pînă la o culoare aurie și desigur să fie gătite, se potrivește de sare și piper. Ciupercile și ceapa se feliază subțire în lung;
- o bucată bună de ananas proaspăt tăiat cuburi (în jur de 400 gr.) sau o cutie ananas din conservă, dar nu recomand are mult zahăr;
- 200 gr. cașcaval de tip mai moale dulciu, dar să fie posibil de dat prin răzătoare.
- 200 gr. iaurt Grecesc la care am adăugat 2 linguri parmezan răzuit fin, doi căței de usturoi zdrobiți, plus mix piper colorat măcinat;
Cum se face, foarte simplu se montează cu ajutorul unui inel culinar de 18-20 cm.
Primul strat carnea de pui, se unge cu iaurt, următorul strat ananasul, apoi ciupercile și iaurt, la final se rade cașcavalul (orificiile mici), se decorează cu nuci, fistic sau boabe de rodii.
Vă asigur că este o salată foarte gustoasă și sănătoasă, se servește la prînz sau cină.
P. S salata poate fi servită în boluri de sticlă sau chiar poate fi omogenizată ca orice altă salată, în cazul în care nu aveți un inel culinar.
SĂ AVEȚI POFTĂ!
Comentarii
Trimiteți un comentariu