Tocăniță de legume cu soia texturată!
O sursă bogată de proteină vegetală este soia, în postul mare în markete se găsesc multe produse pe bază de soie ( lapte de soia, pateuri, brînză din soia, tofu, iaurt, soia texturată cuburi, etc. )
Pentru astăzi am ales să gătesc o tocăniță de legume cu soia texturată cuburi -100 gr; 300 gr ciuperci; 2 cepe mari; un morcov; o lingură pastă de roșii; 2 roșii din conservă, sau 100 ml suc de roșii, condimente ( o linguriță legume uscate pentru supe, sare și piper, praf de usturoi - un vîrf de linguriță; 2 linguri ulei de măsline.
Mod de preparare:
Pentru început punem la călit într-o lingură de ulei o ceapă feliată cu ciupercile tăiate cuburi mari, se gătesc ciupercile pînă se evaporă tot lichidul, se rumenesc puțin, se potrivesc de sare și piper;
Între timp în altă tigaie călim ceapa în ulei morcovul ras, adăugăm pasta de roșii, sucul sau roșiile tocate, se gătesc împreună în jur de 10-15 min, se potrivesc de sare si piper.
Cuburile de soia se fierb 15 min la care adăugăm legumele uscate pentru supe. Se scurg cuburile de soia și se adaugă la legumele gătite. Se omogenizează și se lasă la foc mic în jur de 5-7 min.
Vă asigur că este o tocăniță foarte gustoasă și sănătoasă!
POFTĂ MARE și POST ușor!
Comentarii
Trimiteți un comentariu