Cheesecake la pahar cu căpșune!
Aveam schițată de ceva timp această rețetă, dar tot căutam să o fac mai ușoară, cu mai puține calorii, să nu atenteze la siluieta noastră frumoasă.
Deci, hai să încercăm din următoarele INGREDIENTE:
- 300 gr. cremă de brînză philadelphia light, dar se poate de folosit și cremă simplă de brînză sau mascarpone;
- 200 ml frișcă lichidă de 20%;
- un pachet foi de gelatină - 6 buc, sau 10 gr de gelatină praf, plus 100 ml apă pentru hidratare;
- 4 linguri zahăr brun;
- 100 gr de granola;
- 500 gr de căpșune, o lingură suc de lămîie.
Pentru început punem la hidratat cîteva min. foile de gelatină în apă călduță, sau se pune la microundă pe 10-15 secunde;
Căpșunele se spală bine, se taie cuburi, se pun la foc mic cu sucul de lămîie și 2 linguri zahăr brun, se gătesc cîteva minute, în așa fel gemul rămîne de un roșu aprins.
Cu ajutorul unui blender batem bine crema de brînză, frișca cu două linguri de zahăr brun, la care adăugăm gelatina hidratată, cu ajutorul unei palete omogenizăm ușor crema.
În pahar adăugăm cîte 1-2 linguri de granola (depinde de mărime), după care compoziția de brînză, se dau la frigider paharele pînă se răcește gemul de căpșuni, se decorează cu frunze de mentă.
Vă asigur că este un desert fenomenal.
P.S dacă iubiți mai dulce se poate de folosit mai mult zahăr, sau zahăr pudră.
POFTĂ MARE!
Comentarii
Trimiteți un comentariu