Gofre de casă cu banane!




Pentru o zi reușită și plina de energie avem nevoie de un mic dejun sănătos și hrănitor, de aceea am hotărît să gătesc Gofre de casă cu banane.

Hai să găim din ingrediente simple și la îndemîna fiecărei gospodine:

- 2 banane coapte;

- 50 gr picături de ciocolată;

- 2 ouă;

- 1lingură de zahăr brun;

- 4 linguri de făină integrală sau simplă (150 gr); 

- un pahar de iaurt grecesc de 8-10 % sau iaurt cu fructe sau 100 ml de lapte + 50 gr de unt topit;

- 1/2 linguriță praf de copt sau bicarbonat de sodiu; 

- decor (fructe, zahăr pudră, picături de ciocolată etc) 

Modul de preparare e foarte simplu, se pasează bananele la care se adaugă iaurtul, picăurile de ciocolată, ouăle  mixate spumă cu un praf de sare și lingura de zahăr (cantitatea zahărului se reglează în funcție de %  de cacao din ciocolată și dulceața bananelor). La final se adaugă făina cernută cu bicarbonatul sau praful de copt, se încorporează pînă la omogenizare, aluatul are consistența smîntînei.

Se conectează aparatul, se așteaptă pînă ce semnalul indică folosirea lui.

Cu ajutorul unei linguri mari se toarnă compoziția pe plăcile aparatului, se lasă cîteva secunde, apoi se închide capacul ușor. 

Odată aprins semnalul, se ridică capacul ușor, se scot gofrele, se pun pe un grătar, din această cantitate de ingrediente de primesc 6 gofre.

Se servesc cu miere, fructe, gem, ciocolată rasă, aici aveți toată imaginația.

POFTĂ MARE și ZI CU SPOR.

Comentarii

Postări populare