CRAMBLE CU FRUCTE ASORTATE
Cramble este un desert fin și aromat, ”care nu dăunează grav siluietei noastre”, deoarece am folosit zahăr brun în cantități reduse, făină integrală din ovăz și fructe din abundență pentru un plus de energie și un conținut ridicat de fibre.
INGREDIENTELE nesesare sunt:
- un kg de fructe asortate (cireșe, mure și piersici);
- o lingură de amidon;
- două linguri de zahăr brun;
- 100 gr unt foarte rece + un cub pentru uns tava;
- 150 gr făină de ovăz;
- două linguri de zahăr brun, un praf de sare roz de Himalaya;
- pentru decor am folosit fulgi de migdale.
MOD DE PREPARARE:
1. Omogenizăm făină cu untul foarte rece tăiat cuburi, zahărul și sarea, aluatul se dă la frigider pînă pregătim fructele;
2. Spălăm fructele la cireșe scoatem sâmburii, piersicii se taie cuburi mășcate, se omogenizează fructele cu zahărul și amidonul;
3. O tavă de copt se unge cu cubul de unt, se adaugă fructele, apoi presărăm firimiturile de aluat peste ele;
4. Coacem crumble în cuptorul preîncălzit la 180 Gr. timp de 45 minute, poziția de jos spre mijloc;
5. Se servește crumble cald, avînd alături un cub de înghețată sau frișcă bătută (eu am servit așa simplu cu o cafea aromată)
POFTĂ MARE!
P.S putem folosi și alt tip de fructe (căpșune, caise, prune, piersici)
Comentarii
Trimiteți un comentariu