Ruladă de pui cu roșii și spanac!
Să lăsăm vorba și să ne apucăm de gătit din următoarele INGREDIENTE:
- 4 bucăți de lavaș, au fost 2 bucăți mari pe care le-am tăiat în două;
- 500 gr carne de pui;
- 2 roșii mari;
- 200 gr. cașcaval sau mozzarella;
- 100 gr. frunze de spanac;
- 150 gr. cremă de brînză;
- 4 lingurițe de smântînă;
Pentru decor am folosit mix de semințe.
MODUL DE PREGATIRE:
1. Pentru început punem la fiert carnea de pui cu o ceapă, puțină sare și o frunză de dafin;
2. Frunzele de spanac se spală sub apă cugătoare, se usucă pe un prosop de bucătărie sau cu ajutorul unui dispozitiv special de uscat frunzele de salată;
3. Roșiile se taie în două, după care cu ajutorul unei lingurițe se scoate partea apoasă și cu semințe, se taie cubulețe roșiile;
4. Cașcavalul se dă prin răzătoare;
5. Din start împărțim ingredientele egal, lavasul se unge uniform cu cremă de brînză, se adaugă carnea tăiată cuburi, roșiile, cașcavalul și câteva frunze de spanac. Se rulează strîns, într-o tavă punem hîrtie de copt unsă cu un strop de ulei, se unge rulada cu smântînă, se presoară mixul de semințe;
6. Se coace rulada la 190 Gr timp de 15-20 min, poziția din mijloc.
Se servește atât caldă cît și rece, este potrivită pentru prînz alături de o salată de crudități.
P.S inspirată de un producător de lavaș, dar desigur am personalizat rețeta.
POFTĂ MARE!
Comentarii
Trimiteți un comentariu