Salată caldă de vinete, roșii și feta!





 În plin sezon al legumelor nu ne rămâne decît să le gătim în fiecare zi coapte, călite, crude, să profităm din plin de ele.

Există atâtea rețete cu vinete încît nu epuizezi niciodată ideile, de data aceasta am preparat o salată caldă, este o rețetă simplă cu ingrediente călite ușor în ulei cu usturoi.

INGREDIENTELE sunt puține, dar atît de delicioase, pentru două porții folosim;

- 2 vinete medii; 

- 250 gr roșii cerry asortate;

- 200 gr brînză feta puțin sărată;

- ulei de gătit, 2 căței de usturoi, mix sare și piper colorat.

Modul de pregătire este destul de simplu și nu  ne răpește mult timp.

- vinetele se curăță, se taie bucăți mășcate, se presoară din abundență cu sare, peste care se toarnă apă rece. Se lasă în apă în jur de 30 min, în așa fel se elimină solanina (gustul amărui), se scurg de apă, se adaugă puțin ulei de măsline - 2 linguri, se potrivește de sare și piper;

- se încinge  uleiul într-o tigaie, se adaugă cuburile de vinete. Se călesc la foc mediu, se scot pe șervețele de hîrtie, pentru a elimina excesul de ulei;

- usturoiul se curață și se zdrobește puțin, se adaugă în tigaia încinsă cu o lingură de ulei, se adaugă roșiile spălate și uscate, se gătesc sub capac în jur de 5 min. La compoziția de roșii și usturoi adăugăm vinetele scurse de ulei, se gătesc împreună cîteva min. Se servește salata caldă la care adăugăm bucățele de brînză feta, se decorează cu patrunjel proaspăt!


POFTĂ MARE!

Comentarii

Postări populare