SĂRĂȚELE CU CAȘCAVAL ȘI ROȘII USCATE!




 La micul dejun sau o gustărică aceste sărațele merg de minune, sunt ușor de gătit din ingrediente simple și accesibile, important e să aveți un aparat special de gătit gofre.

Deci hai să gătim, 200 gr de cașcaval îl dăm prin răzătoare (orificiile mari), la care adăugăm 2 ouă mari, 4 linguri de smântînă, 4 linguri de făină (eu folosesc de cea din grîu dur). Omogenizăm bine compoziția și adăugăm cîteva roșii uscate tăiate cuburi mici, un vîrf linguriță de bicarbonat îl stingem cu puțin oțet de mere, se potrivește de sare și piper, se lasă câteva minute să se lege. Compoziția trebuie să fie destul de solidă, să curgă cu greu din lingură.

Între timp punem la încălzit aparatul de gătit gofre, cînd luminița verde se aprinde adăugăm o ligură mare din compoziție, se închide aparatul și se coc sărățele.

Se servesc calde cu smântînă sau legume, la final se răzuește parmezan.

POFTĂ MARE! 

Comentarii

Postări populare