Friptură de cucoș cu mămăligă!

 În goana după bruschete cu somon, dorblue, sau un tartar de vită, uităm că avem cu ce ne mândri, avem atâtea bucate gustoase, gătite din produse naturale crescute cu grijă de părinții noștri, pentru care le mulțumim și ne închinăm.

Pentru o friptură savuroasă avem nevoie de umătoarele INGREDIENTE:

- un cucoș tinerel;

-  2-3 cepe, un praz (așa am văzut la bunica);

- mix  sare și piper, o frunză de dafin;

- 2 linguri pastă de tomate;

- o cană de apă;

- ulei pentru călit. 

Carnea se porționează, se spală bine și se pune la scurs, într-o tigaie mai adâncă sau un ceaun cu fundul plat, călim carnea pe ambele părți în puțin ulei. Ceapa și prazul se călește , se adaugă pasta de roșii, carnea, se potrivește de sare și piper, se toarnă apa și se fierbe la foc mic până la gătire, depinde de carne în jur de (2-3 ore). Se servește friptura cu mămăligă și brânză, Vă asigur că este un preparat absolut fenomenal care îmi aduce aminte de copilărie, de bunica, de sărbătorile de iarnă. Mmmmmmm, ce bunătate.

POFTĂ MARE!







Comentarii

Postări populare