SALATĂ CALDĂ CREMOASĂ CU PUI ȘI LEGUME

 

Nu sunt mare ”fan” al cărnii din comerț, dar timpul e tare scump în zilele noastre și uneori mai gătesc ceva rapid și gustoșel din piept de pui.

INGREDIENTELE necesare sunt:

- 500 gr. piept de pui;

- doi ardei capia mari;

- doi morcovi medii;

- 200 gr roșii cerry colorate (galbene, roșii);

- 200 ml frișcă lichidă (eu folosesc de 15 %), dar se poate de folosit și cu un % de grăsime mai mare; 

- mix sare de Himalya și piper colorat;

- ulei de gătit (eu folosesc de măsline).

Pregătim două tigăi și ne apucăm de lucru. 

- Spălăm bine carnea și legumele, se taie cuburi mășcate cam 2 cm pieptul de pui și ardeiul capia;

- Călim separat la foc mediu spre mare carnea și ardeiul în puțin ulei de măsline timp de 4-5 minute, potrivim de sare și piper;

- Între timp feliem subțire morcovul, se călește și el, la fel procedăm și cu roșiile, peste roșii se poate de presarat usturoi uscat - puțit de tot pentru un pic de aromă și savoare;

- După ce am călit toate ingredientele le unim într-o tigaie mai mare la care adăugăm frișca lichidă și gătim împreună în jur de 10 minute la foc mic;

- Se servește salata caldă cu pâine neagră prăjită sau gătită la toast;

- Pentru decor am folosit fulgi de migdale coapte pe tigaie și pătrunjel uscat.

POFTĂ MARE! 

Comentarii

Postări populare