SALATĂ CALDĂ CREMOASĂ CU PUI ȘI LEGUME
Nu sunt mare ”fan” al cărnii din comerț, dar timpul e tare scump în zilele noastre și uneori mai gătesc ceva rapid și gustoșel din piept de pui.
INGREDIENTELE necesare sunt:
- 500 gr. piept de pui;
- doi ardei capia mari;
- doi morcovi medii;
- 200 gr roșii cerry colorate (galbene, roșii);
- 200 ml frișcă lichidă (eu folosesc de 15 %), dar se poate de folosit și cu un % de grăsime mai mare;
- mix sare de Himalya și piper colorat;
- ulei de gătit (eu folosesc de măsline).
Pregătim două tigăi și ne apucăm de lucru.
- Spălăm bine carnea și legumele, se taie cuburi mășcate cam 2 cm pieptul de pui și ardeiul capia;
- Călim separat la foc mediu spre mare carnea și ardeiul în puțin ulei de măsline timp de 4-5 minute, potrivim de sare și piper;
- Între timp feliem subțire morcovul, se călește și el, la fel procedăm și cu roșiile, peste roșii se poate de presarat usturoi uscat - puțit de tot pentru un pic de aromă și savoare;
- După ce am călit toate ingredientele le unim într-o tigaie mai mare la care adăugăm frișca lichidă și gătim împreună în jur de 10 minute la foc mic;
- Se servește salata caldă cu pâine neagră prăjită sau gătită la toast;
- Pentru decor am folosit fulgi de migdale coapte pe tigaie și pătrunjel uscat.
POFTĂ MARE!
Comentarii
Trimiteți un comentariu