TOAST CU AVOCADO ȘI SOMON

 

Este unul din cel mai popular mic dejun atunci când abordezi un stil de viață sănătos. Avocado și somonul este o sursă bogată de grăsimi sănătoase, vitamine și minerale. În compoziția avocadului se găsesc 18 aminoacizi care participă la formarea proteinelor complexe, esențiale pentru buna funcționare a organismului. Ca sursă de carbohidrați am folosit pâinea neagră și desigur alături de o salată generoasă de crudități. 

INGREDIENTELE necesare pentru trei porții sunt:

- 3 felii de pâine neagră, se usucă pe o tigaie gril sau toast de pâine;

- un avocado bine copt;

- 100 gr de cremă de brânză;

- 150 gr de somon slab sărat;

Pentru salată am folsit:

- 100 gr frunze de spanac;

- jumătate varză de Pechin;

- 100 gr roșii cerry;

- câteva roșii uscate în ulei; 

-  o linguriță sos balzamic;

- o ceapă medie roșie; 

- mix sare și piper, o lingură ulei de măsline.

MODUL DE PREGĂTIRE este simplu, pâinea se unge cu crema de brânză, se aranjează felii subțiri de avocado și somon.

Frunzele de spanac se spală bine și se scurg cu ajutorul unui dispozitiv special de uscat frunzele de salată sau pe un prosop de bucătărie, se omogenizează cu varza de Pechin roșiile cerry tăiate în patru (desigur și ele spălate bine), roșii uscate și ceapa feliată. Se stropește salata cu sosul balzamic și uleiul, se potrivește de sare și piper.

Se distribuie salata uniform pe trei platouri la care se adaugă tostul cu avocado și somon. Pentru o variantă mai ușoară se poate de exclus crema de brânză și din avovado de făcut un sos cremos care se unge pâinea. 





Pentru decor am folisit semințe de susan.

POFTĂ MARE!

PS. pentru salată putem folosi o cutie mix de salată.

Comentarii

Postări populare