ULEI AROMAT CU ROZMARIN ȘI USTUROI!
Să adaugi ulei simplu în salate e prea banal, așa că am hotărât să îl îmbogățesc, să îl fac mai aromat, încât salatele simple din legume, salatele de toamnă din varză să devină delicii culinare.
Deci, luăm un borcan mai frumușel în care adaugăm:
- 200 ml ulei de măsline presat la rece;
- 2 crenguțe de rozmarin verde;
- o căpățină usturoi, pe care o curățim binișor, se spală și se usucă cu ajutorul unui prosop de bucătărie;
- o lingură mare mix de piper colorat.
Omogenizăm toate ingredientele înt-un borcan pe care îl lăsăm 24 ore la temperatura camerei, după se păstrează în frigider.
Folosim uleiul aromat în salate, supe creme, legume coapte la cuptor, sosuri, carne, pește, paste, bruschete.
Din punct de vedere nutrițional, uleiul de măsline este superior altor grăsimi, conține cantități semnificative de vitamina E cu un conținut redus de calorii, deci ideal în curele de slăbire și menținere a greutății.
Nu ezitați să gătiți! POFTĂ MARE!
Comentarii
Trimiteți un comentariu