SALATĂ CALDĂ CU CREVEȚI ȘI CAȘCAVAL BRIE


Ori de cîte ori găsesc creveți refrigerați nu pierd ocazia să cumpăr vreo jumătate de kg, da îți ea puțin timp să-i cureți, dar se merită tot efortul.

Deci, hai să gătim o salată caldă delicioasă și sănătoasă, pentru două porții avem nevoie de:

- 400 gr creveți refrigerați fără cap, plus 2 linguri ulei de măsline aromat cu usturoi, mix sare și piper colorat; 

- 100 gr rucola,

- 125 gr cașcaval Brie (o cutie);

- 1 pară coaptă, plus un cub de unt și o linguriță zahăr brun. 

Pentru început curățim bine creveții de cochilii și  intestine (pe interior și exterior), se spală bine cu apă rece și se pun la scurs. Într-o tigaie bine încinsă adăugăm 2 linguri de ulei aromat cu usturoi sau (în ulei adăugăm un cățel de usturoi zdrobit, care se lasă la călit în jur de 1 min, după se scoate) și se adaugă creveții scurși, se gătesc  în jur de 5 min, se potrivesc de sare și pipir colorat. 

În altă tigaie topim untul cu zazăr și adăugăm para tăiată cuburi, se caramelizează bine pe toate părțile. 

Rucola se splală bine și se usucă cu ajutorul unui dispozitiv special de scurs apa, sau cu un prosop de bucătărie. Se distribuie uniform rucola uscată pe două platouri, la care se adaugă creveții cu tot cu ulei, para caramelizată și cașcavalul Brie, măcinăm după gust sare și piper colorat, Vă asigur că combinația de pară dulce caldă și sare plus piper proaspăt măcinat, este Demențială!

POFTĂ MARE și nu ezitați să încercați combinații noi.

P.S uleiul în care sau gătit creveții si untul în care sau caramelizat cuburile de pară este suficient. 

P.S 2 rețeta uleiului aromat este pe #Bucatecusuflet 



Comentarii

Postări populare