BRIOȘE PROTEICE CU CEAPĂ CĂLITĂ
Țin minte în copilărie mama ne gătea o tigaie mare de scrob cu chișleac și ceapă călită, mmmmm ce bunătate mai era, ce amintiri....o mămăligă alături și cina era gata.
Amintirea acelui gust am renăscut-o sub forma unor brioșe proteice absolut delicioase, de ce proteice, deoarece am folosit:
- 4 ouă;
- 150 gr. cașcaval;
- 150 gr roșii cerry;
- 2 linguri de iaurt grecesc;
- 4 linguri de ceapă prăjită uscată (eu folosesc din comerț, dar se poate de folosit și proaspăt călită - o ceapă mare plus ulei de gătit);
- mix sare și piper proaspăt macinat;
- un cub de unt pentru a unge formele de brioșe.
- 100 gr de iaurt grecesc sau smântână pentru servit;
- frunze de salată pentru prezentare.
Eu prefer să spăl ouălele înainte de a le folosi la gătit, roșiile cerry la fel se spală se scurg și se taie în patru, sau cuburi dacă sunt mai mășcate. Se omogenizează ouălele cu cașcavalul dat prin răzătoare, se adaugă roșiile tăiate, iaurtul, ceapa călită, se potrivește de sare și piper.
Formele de brioșe se ung cu puțin unt, se adaugă câte o lingură și jumătate de compoziție sau 2/3 din volumul formei.
Se coc brioșele poziția din mijloc la 190 Gr. timp de 20 min. Se servesc cu iaurt sau smîntână la care se adaugă fulgi de ceapă călită.
Din toată compoziția sau primit 10 bucăți.
Vă asigur că sunt foarte gustoase și hrănitoare, excelente pentru micul dejun.
POFTĂ MARE
Comentarii
Trimiteți un comentariu