Desert la pahar cu fructe confiate!
Deserturile complicate nu sunt punctele mele forte, dar ceva gustoșel și dulcișor suflețelul cere, așa că mereu găsesc alternative sănătoase cu mai puține calorii, cu conținut mare de proteine. Deci, pentru 9 - 10 porții (paharele au 150 ml) avem nevoie de următoarele INGREDIENTE:
- 400 gr de mascarpone sau cremă de brânză sau ricotta sau iaurt grecesc de 10 %;
- 200 ml frișcă lichidă de 15-20 %;
- 2 linguri zahăr pudră;
- 6 foi de gelatină + 50 ml apă ;
- piersici medii și moi (să fie ușor de decojit) - 6/8 bucăți;
- 1 linguriță amidon de porumb, 1 lingură mare zahăr brun, 1 lingură zeamă de lămâie.
- 50 gr. fistic.
Pentru început pregătim confi de fructe, se spală bine piersicile, se decojesc, se taie cubulețe și se gătesc la foc mediu timp de 4-5 min împreună cu amidonul, zahărul și sucul de lămîie (ultimul se folosește pentru a se păstra culoarea).
La foile de gelatină se adaugă apa să se hidrateze, după care se pune la microundă pentru cateva secunde să se topească în totalitate și să ajungă la temperatura camerei.
Mascarponele împreună cu frișca lichidă și zahărul pudră se omogenizează bine cu ajutorul blenderului la viteză medie.
TOATE INGREDIENTELE trebuie să fie la temperatura camerei, în caz contrar compoziția se va tăia (stratifica) de la diferența de temperatură. În cazul în care s-a stratificat după ce sa adăugat gelatina, atunci se pune la microunde pe 10-15 sec, se omogenizează din nou cu blenderul la viteza mică.
Ne-am clarificat cu compoziția de lactate, hai să umplem paharele pe straturi, compoziția de lactate, confi, lactate și decorăm cu fistic.
NOTĂ: la capitolul fructe putem folosi mango, vișine congelate, zmeură, căpșune, suplimentar mai putem adăuga un strat de granola sau biscuiți digestivi din făină integrală.
Zahăr putem folosi mai mult sau mai puțin, în dependență de cât de dulce iubim, sau cât de dulci sunt fructele, la fructele acide folosim mai mult la cele dulci ca piesici și mango mai puțin.
POFTĂ MARE!
aici avem varianta cu mango și un start de granola
Comentarii
Trimiteți un comentariu