BRÂNZOAICE PROTEICE CU MANGO ȘI CHIA SEED
În goana după rețete cât mai sănătoase și gustoase am încercat să înlocuiesc făina cu semințele de chia, care au rolul de a absorbi excesul de lichid din brânză, astfel obținem un mic dejun proteic și absolut delicios.
Deci, hai să trecem la treabă, pentru 2 porții avem nevoie de următoarele INGREDIENTE:
- 360 gr branză de vaci de 5 % (2 brichete din comerț);
- 2 ouă medii;
- 2 linguri mari semințe de chia (20 gr)
- 50 gr mango uscat natural fără adaos de zahăr;
- jumătate linguriță unt clarificat sau ulei sprai pentru gătit;
- pentru decor am folosit 20-30 gr fistic crud decojit și o linguriță de miere.
Omogenizăm toate ingredientele (mango după ce l-am spălat și uscat îl tăiem în cubulețe mici) lăsăm pentru 10 min, în acest timp semințele de chia absorb tot lichidul din branză și se hidratează. Împărțim toată compoziția în 6, cu mâinile ude formăm brânzoacele, cu ajutorul unui pahar îi dăm forma rotundă.
Pentru a găti brânzoaicele folosim unt clarificat sau 2 pufuri ulei sprai, se călesc la foc mediu spre mic pe o parte, după ce se întorc se pune capacul și se gătesc în jur de 5-7 min (reducem puterea focului la cea mai mică poiziție). Vreau să menționez că nu am folosit nici un gram de făină sau zahăr și s-au primit excepționale.
POFTĂ MARE!
P.S
Comentarii
Trimiteți un comentariu