CROISSANT CU DOR BLUE ȘI SMOCHINE
Știu are multe calorii, dar nu am rezistat tentației combinației perfecte între dor blue și smochine proaspete, cum au apărut în vanzare mea venit și ideea. Ideal ar fi de gătit și croissantele de casă, dar timpul ăsta...... e prea puțin în ultima vreme.
Deci, să lăsăm prăvălăgeala și să ne apucăm de gătit, cum s-ar zice în doi timpi și trei mișcări. INGREDIENTELE necesare pentru 3 porții sunt:
- Croissant fără implutură simplu - 3 bucăți;
- camembert o cutie - 150 gr;
- dor blue clasic - 100 gr;
- 3 smochine proaspete;
- pentru decor am folosit 50 gr de fistic, 100 gr de afine și o linguriță de miere.
Pentru început încălzim grătarul, selectăm modul de preparare și setam temperatura, împarțim din start ingredientele în trei, croissantele se taie în jumătate nu până la capăt, se adaugă felii de camembert, smochine și cașcavalul dor blue, se închid și se gătesc la grătar, dar cu ușurință se poate de gătit și pe o tigaie gril, important când se întorc de pus un tocător peste care o greutate (să se formeze liniile), cel puțin așa gateam eu pe tigai gril.
Se decorează și se savurează cu plăcere alături de o cafea aromată, am gătit pentru micul dejun, dar ar face pereche bună și ca aperitiv la un pahar de vin alb.
POFTĂ MARE!
P S. cînd nu o să găsesc smochine proaspete o sa gătesc cu pară!







Comentarii
Trimiteți un comentariu